Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

PASSEJADA PER LA CLADERONA #AtB_Torrejon

GÀTOVA – 3 FONTS I EL TORREJÓN   

Atenció!!, en aquesta ocasió la passejada és en dissabte 7,  i un poc més prompte de l’horari habitual. Més informació al cartell.

DESCRIPCIÓ DEL TRAJECTE –  ITINERARI  CIRCULAR  –   Piscina municipal de Gàtova  –  Bassa Tejeria –  Font de La Alameda  –  Poblat Ibèric del Torrejón  –  Font del Rebollo  –  Camí al despoblat morisc del Marmalé –  Font de Fonfria  – Piscina municipal de Gàtova.

DINAR OPCIONAL  –  En acabar qui  vullga es pot quedar a dinar a l’àrea recreativa de la Font de La Alameda o se’n  pot tornar a  dinar a casa amb el seu vehícle.

DURADA APROXIMADA –    3,5  – 4  hores   – 12 Km.

 

MARÇ 2020-1.1

ITINERARI RECOMANAT PER A PERSONES HABITUADES A CAMINAR PER LA MUNTANYA  –   

 Tot el recurregut es per pista forestal ,  amb alguns trams asfaltats.

Sense desnivells de consideració. Dificultat  Alta, només per la distancia. 

DECÀLEG  DE RECOMANACIONS PER A LES PASSEJADES PER LA CALDERONA

1.- La durada de la caminada es orientativa. La velocitat del grup es imprevisible. Caminar en grup, requereix fer constants aturades per reagrupar a les persones que van al  capdavant amb qui va darrere. També cal aturar la marxa als creuaments de camins.

2.- No embruteu la Serra. Cap deixalla ha de quedar a la muntanya després de la nostra activitat. Guarda les deixalles, mocadors, etc, a la teua motxilla. 

3.- Cal dur  l’equipament necessari per a l’activitat,  roba còmoda i adequada a l’estació de l’any, impermeable, botes de muntanya, bastó de caminar, gorra o barret,  prou menjar (salat i dolç), aigua, (1 libre a l’hivern i 2 a l’estiu), etc.. Sigueu previnguts perquè a la muntanya mai sabem que pot passar.  Cada persona participa amb l’equipament que estima més adequat a les seues necessitats.

4.- La dificultat de la ruta depèn de vostre estat físic, de la vostra edat, del vostre pes, de la climatologia, de la longitud de la ruta, del desnivell, de les característiques de la senda o pista, del vostre equipament, les vostres motivacions, etc, etc. Cada persona coneix i  valora les seues possibilitats abans de participar.

5.- Els menors que participen ho fan sota la responsabilitat dels familiars que els acompanyen, després d’haver-se informat de les característiques de la ruta,  i que s’adeqüen a les capacitats del menor.

6.– Si has d’aturar-te o no et trobes bé, avisa al grup. No t’allunyes del grup, ni et quedes despenjat/da, sense avisar. Si necessites ajuda, demana-la. Si veus alguna persona amb dificultats, avisa al grup immediatament.

7.- Informeu-vos del trajecte, la distancia, la dificultat, la meteorologia del dia, etc. L’organització dona una informació molt bàsica i genèrica de la ruta. Informar-te de la ruta, de la història de la Calderona i dels seus pobles,  del paisatge, de la vegetació,  del seu patrimoni etnològic, t’ajudaran a aprofitar millor la  passejada.

8.- La passejada es un moment de relaxació i de contacte amb la natura. Es important abandonar les presses i l’estrès del nostre dia a dia i tindre una motivació positiva, oberta i  alegre cap a  la dificultat que comporta l’activitat. El senderisme es una activitat  que requereix un esforç físic i que cansa, ho hem de  valorar al decidir participar.

9.- La passejada ens dona l’oportunitat de conèixer, conversar i conviure unes hores amb altres persones. Gaudir de  tot això, sense valorar només la duresa del camí, és  una motivació adicional per participar.

10.- L’Ateneu no es responsabilitza del danys o lesions que pugueu partir durant la caminada. Si ho estimeu oportú, federeu-vos o contracteu una assegurança per a aquesta activitat. Si teniu dubtes, millor que no participeu.

Participeu voluntariament a l’activitat, per gaudir de la natura, coneixent-ne les dificultats   i  d’acord amb les vostres capacitats.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: