Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

La dignitat del poble sahrauí a l’Ateneu

sahrauísPer l’Ateneu Cívic i Cultural de Bétera va ser un honor i un orgull acollir els ciutadans sahrauís i els membres de l’associació Al-Amal, que divendres passat hi van explicar el conflicte del Sàhara Occidental i els darrers fets del campament de Gdeim Izik d’Al-Aaiun. Un vespre ple de dignitat i d’emocions en què es va fer palès l’enorme coratge del poble sahrauí, que suporta l’ocupació il·legal del seu país des de fa 35 anys, i una forta repressió que s’ha posat de nou de manifest les darreres setmanes. De fet Saleh Sleima Brahim, acabat d’arribar des d’Al-Aaiun, va narrar amb tot detall els fets relacionats amb el desallotjament del campament de la solidaritat, que va presenciar personalment. També es va explicar el paper fonamental de la dona en la societat sahrauí. El debat posterior, llarg, intens, i amb moments d’emoció, va posar sobre la taula la dificultat de la resolució del conflicte, amb un Sàhara Occidental que no troba el suport de la comunitat internacional. En aquest àmbit es va destacar la responsabilitat de l’estat espanyol, potencia administradora del Sàhara, i el paper inquietant de Joan Carles de Borbó, príncep del dictador Franco en l’any 1975 i futur rei d’Espanya. Un Sàhara abocat a un futur incert i en què cada vegada més veus, sobretot els més joves, i així ho van explicar els representants d’Al-Amal, reclamen el retorn a les armes.

La jornada es va cloure amb un sopar, elaborat pel col·lectiu Sàhara Lliure de Silla, que va servir per a recaptar fons per la causa, i amb música i balls sahrauís.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: