Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

L’exposició d’indumentària, fins l’11 de desembre

[Actualització 7/12/10]: Reportatge a la web de l’Institut d’Estudis Comarcals.

No dubteu a visitar l’exposició d’indumentària tradicional valenciana, que romandrà al casal de l’Ateneu fins l’11 de desembre. L’associació cultural l’Aljama ha preparat amb molta cura i afecte una mostra molt representativa basada en la indumentària popular del segle XVIII, l’època en què comencen a aparèixer els primers documents gràfics.  Els models que s’exposen han estat obtinguts a partir de cartes matrimonials, testaments, vestigis de roba conservada i la mateixa tradició oral.  De cada peça de roba, com la camisa o la saia, hi ha una completa explicació sobre l’elaboració i l’ús que se’n feia. L’horari d’obertura de l’Ateneu, i per tant de visita de l’exposició, és els dijous, divendres i dissabtes, de 19.00 a 21.00.

La inauguració de l’exposició es va fer amb un col·loqui sobre música tradicional conduït pel musicòleg Fermín Pardo, i amb el posterior sopar i sarau. La música i la cultura tradicionals van fer entrada d’aquesta manera a l’Ateneu; és un àmbit en el qual tenim la intenció d’aprofundir i realitzar més activitats.

Ulisses 20:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: