Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

Èxit de l’eixida a l’alqueria de Bufilla

Una seixantena llarga de persones han participat de la primera eixida de descoberta del patrimoni de Bétera, a l’alqueria de Bufilla. Alguns socis de l’Ateneu ja han començat a penjar imatges al perfil del Facebook de l’Ateneu. També hem preparat un àlbum d’imatges.

Probablement la següent eixida d’aquestes característiques la farem al jaciment iber del Tos Pelat, en començar el 2011.

Crònica del blog Talaia Bufilla: La vida és més bonica, des de dalt de la torre de Bufilla.

Ara vos deixem amb la crònica de Màrius Fuentes, un dels participants:

Aquest diumenge al matí, més d’una seixantena de persones, entre adults i menuts, hem participat, dins el programa de senderisme familiar,  a la primera exida de descoberta del patrimoni a Bétera, de l’Ateneu de Bétera, a la visita a l’Alqueria de Bofilla (s. XI-XIV).

L’eixida del poble, des de l’estació, ha estat pels camins de l’Horta Vella, passant per l’antic molí, i solament obscurida per la lletja imatge de les fàbriques del polígon, just a la vora de la Vila Romana i quasi dintre del llit del Carraixet.

Entre els camps de la partida de Bofilla, amb les sèquies plenes d’aigua –avui tocava regar, hem arribat fins el tancat que protegeix les restes d’aquest assentament islàmic, on l’arqueòleg  municipal, encertadament compartit amb la veïna Montcada, Josep Burriel, ens esperava per guiar-nos, molt didàcticament i amena, per l’hàbitat de l’Alqueria, la casa 13, els Banys, i la Torre –recentment restaurada, sota la seua direcció. A més, hem tingut l’oportunitat d’entrar a la Torre i, passant per les seues 3 plantes, arribar a la part més alta dels seus 17 metres. La vista, encara que enfosquida pels núvols, era espectacular: l’Horta Vella, tota Bétera, la Serra Calderona, l’Horta Nord, i fins i tot la ciutat de València.

Felicitats, ben merescudes, de nou a les companyes i companys de l’Ateneu per aquesta i per tantes altres iniciatives. Llarga vida a l’Ateneu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: