Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

Descobrim Xelva i els voltants

Ja tenim les fotos de la jornada a Xelva, on hem pogut descobrir els tres barris històrics d’aquesta vila dels Serrans. El dit àrab de Benacacira, probablement de manera inexacta perquè ara per ara hom accepta que  la població musulmana d’aquestes terres era majoritàriament amazic (berber), la jueria o barri de l’Azoque, i el barri moris o arrabal. Els barris ha conservat la seua estructura original; carrers estrets i revirats, plaçoletes i fonts, testimonis d’una convivència que es va estroncar amb l’expulsió dels jueus, primer, i la dels moriscos després. Després del recorregut històric hem pogut gaudir dels magnífics paratges del riu Xelva, que manté el seu cabal ben viu durant tot l’any.

La pròxima eixida la farem durant el mes de febrer, i serà de caràcter local. N’informarem puntualment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: