Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

‘Sí a la nostra llengua’ es presenta a l’Ateneu

El proper dissabte 19 de febrer, a les 18.30, es presenta a l’Ateneu ‘Tenim drets. Sí a la nostra llengua‘, la campanya pels drets lingüístics que acaba de posar en marxa Acció Cultural del País Valencià (ACPV). El Casal Jaume I del Camp de Túria acostarà la campanya a la ciutadania de la comarca poble a poble; a la presentació de Bétera també ha convocat els veïns de Nàquera i Serra. Amb ‘Sí a la nostra llengua’ Acció Cultural pretén fer un nou pas de normalització en diferents àmbits i crear una xarxa territorial de Comissions per la Llengua. De la web d’ACPV:

Des de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, la normalització lingüística ha fet importants passes endavant. Tanmateix, els avenços han quedat massa restringits a l’àmbit de l’ensenyament. En la resta d’àmbits, els progressos han estat més limitats, i s’han assolit gràcies al compromís dels ciutadans més que no pas al de les nostres institucions: l’arribada de TV3, l’aparició i la multiplicació de grups i cantants valencians, la tímida presència del català en l’empresa privada, la banca i el comerç…

Però per garantir el futur de la nostra llengua no sols hem d’enfortir i multiplicar la seua presència en l’ensenyament sinó també guanyar molts més espais, i sobretot en el món de l’empresa privada (bancs i caixes, comerç, Internet, telefonia mòbil…) i de l’administració pública. Per a aconseguir-ho, hi ha una necessitat prèvia: hem de reforçar la nostra lleialtat lingüística (parlar sempre en la nostra llengua), tenir clara consciència de la força dels nostres drets com a clients i com a ciutadans i exercir-los.

Aquest és el doble objectiu de la campanya. Perquè tenim drets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: