Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

Hollywood i els pobles natius nord-americans

reel injunEl dissabte 12 de gener, a les 20.00, projectarem Reel Injun. On the trail of the Hollywood indian, en versió original subtitulada. És un documental dirigit pel Neil Diamond, sobre la visió que el cinema de Hollywood ha donat des dels seus inicis dels pobles natius nord-americans. Una imatge plena d’estereotips, i de prejudicis, a partir de la qual també nosaltres hem elaborat la nostra opinió dels pobles aborígens nord-americans. Qui no pensa en els indis salvatges, o els pell-roja? Reel Injun és un documental molt entretingut de 60 minuts de durada, que ens convida a reflexionar sobre els prejudicis transmesos pel cinema. La mirada de Hollywood cap a “l’altre”, però també la nostra pròpia concepció de l’alteritat. Coneixerem el paper dels indis en el cinema mut, l’eclosió dels westerns, i també els canvis radicals de la dècada de 1970 i la lluita pels drets civils.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: