Ateneu de Bétera

Espai cívic i cultural

CIE i drets humans, una realitat que cal conèixer

cie_cartellEl divendres 18 de gener, a les 19.30, ens acostarem a una realitat que sovint resta tancada als ulls de la societat: la que es viu als centres d’internament d’immigrants (CIE). Els centres d’internament es destinen a recloure totes aquelles persones estrangeres procedents d’estats no comunitaris, que han estat trobades en una situació de residència irregular al nostre país. Depenen del ministeri de l’Interior espanyol, a través de la direcció general de la Policia. La situació de desconeixement, acompanyada de la manca de legislació, han convertit els CIE en un espai de vulneració permanent dels drets humans fonamentals. Algunes veus els han anomenat “els nostres Guantánamo”.

Divendres comptarem amb la presència de membres de la Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers; ens explicaran la situació que es viu diàriament als CIE, i les accions que la campanya porta a terme. Presentarà l’acte la sociòloga Laura Martínez.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: